Bygg en affiliate-side

Det er enkelt å benytte seg av en affiliate, eller å bli en affiliate. Både foretaket som leier affiliates, og de som jobber som affiliates, tjener penger på avtalen. Hvor mye du tjener, avhenger av hvor aktiv du er som affiliate.

Start en hjemmeside

En hjemmeside eller en blogg kan handle om hva som helst, og skriv om noe du er interessert i. Husk at det kan ta litt tid før du får lesere og dermed begynner å tjene penger på siden. Selv om det finnes gratissteder som kan gi deg en nettside, er det faktisk bedre å betale for en egen side hos et webhotell. Sammenlign priser og regler hos flere webhotell. Det å bli affiliate koster ingenting, så det er bare gebyret for selve webhotellet som koster noen kroner.

Hva kan hjemmesiden handle om?

Du bør velge affiliate-foretak som passer med innholdet på siden eller bloggen. Hvis du skriver om biler, er det lite sannsynlig at leserne dine er interessert i garn og strikkepinner. Velg annonsører som selger bildeler eller tilbehør til biler. Skriver du en strikkeblogg, er det bedre å velge annonser fra garnbutikker. Velg gjerne lukrative nisjer, det vil si annonsører som tilbyr lån, pengespill, reiser, klær og lignende. Et eksempel på en slik hjemmeside er FairLån, som er en nettside der du kan sammenligne hurtiglån. Et affiliate-byrå kan hjelpe deg å finne de rette annonsørene for din hjemmeside, men velg et pålitelig byrå.

Plasser annonsene riktig

Plasseringen av en annonse kan være avgjørende for hvor mange som legger merke til den. I stedet for å legge den som en bannerannonse, kan du heller legge inn annonsene i selve innholdet. Du kan skrive noen linker og legge inn lenker, eller legge lenkene på siden. Husk å oppdatere siden og pleie kontakten med leserne.