15 smarte logodesigner

 

Elkjøp

ElkjøpDenne logoen forestiller det matematiske tegnet ”større enn” og symboliserer at kunden er større enn Elkjøp med at de ønsker å være verdens mest kundeorienterte bedrift. I tillegg kan de se ut som en pil som peker mot høyre. I følge Elkjøp-sjef Andreas Niss skal dette representere at bedriften går framover og utvikler seg.

Bluetooth

bluetothDenne logoen er inspirert av nordiske runer, og ligner en kombinasjon av den moderne latinske ”H” (Hagalaz) og ”B” (Berkanan). Kombinasjonen av de to bokstavene kan symbolisere den koblingen som Bluetooth etablerer mellom to elektroniske enheter.

Adidas

360b / Shutterstock.comAdidas er et tysk foretak som selger treningstøy og -utstyr. Logoen deres viser et fjell bestående av tre striper og indikerer mål og objekter som ligger i veien. En skal se for seg prestasjonene til atleter og all innsats de putter inn for å nå målene sine.

NTNU

standard_logo_ntnu_u-slagordKombinasjonen av rette linjer, buer og sirkler representerer samspill mellom de forskjellige fagområdene ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Det er et abstrakt symbol uten noe umiddelbart meningsinnhold, men hensikten er å gi ambisjoner til både humaniora og teknologi.

Android

tanuha2001 / Shutterstock.comDet lekne robotemblemet, inspirert av menneskesymbolet på toalettdører, er designet av Irina Blok. Hun fikk beskjed om å lage et universelt identifiserbare ikon, og det har hun klart.

Firefox

firefoxDen flammende reven, eller rødpandaen, som omkranser en stilisert jordklode er et perfekt symbol på selskapet. Logoen er ment å symbolisere Firefox sin globale rekkevidde i tillegg til deres ”brennende” hastighet.

PokerStars

pokerstars_logo_bigPokerStars er verdens største pokerrom på nett. Bokstaven ”O” er byttet ut med en rød spar, hvilket er god bruk av symbolikk, ettersom poker er et kortspill. Delen av navnet ”Stars” er representert med en stjerne inni sparen.

Roxy

360b / Shutterstock.comRoxy er et surfe- og snowboard-klesmerke for jenter som er eid av Quicksilver. Logoen består av to roterende Quicksilver-logoer, som danner et hjerte. Hvis man snur på bildet, kan man se en stor bølge foran et fjell, noe som passer bra for et surfemerke.

Nokia

360b / Shutterstock.comVed første øyekast virker det kanskje ikke som at det ligge mye baktanke i den helt enkle logoen. Navnet ”Nokia” kommer fra elven ” Nokiavirta,” som lå i nærheten av firmaets opprinnelige kontorer. Den blå fargen på fonten, på en hvit bakgrunn, representerer hjemlandet til selskapet, nemlig Finland.

Apotek 1

apotek1Det hvite korset på den grønne bakgrunnen er et godt valg av emblem for et apotek. Logoen er lett gjenkjennelig og har ikke minst et viktig og forståelig budskap, ettersom kors er et internasjonalt symbol for apotek.

Chanel

360b / Shutterstock.comDet sies at det enkle ofte er det beste. Emblemet for det det franske motehuset består simpelthen av initialene til grunnleggeren, for Coco Chanel. En dag hun så opp på lysekronen som hang over salongbordet i stuen sin så hun to buer som la seg over hverandre, hvilket ble til logoen til firmaet. Hun likte renhet og enkelhet, hvilket er godt uttrykket i logoen.

LG

Pieter Beens / Shutterstock.comLogoen til det sørkoreanske multinasjonale elektronikkselskapet inneholder en rekke detaljer og symbolikk. Den rød sirkelen, symboliserer kloden og teknologi,inneholder en L og en G. Bokstavene stiliserer et smilende ansikt, noe som er et eksempel på hvordan selskapet prøver å gjøre kundene fornøyde.

Microsoft

tanuha2001 / Shutterstock.comSom det ligger i navnet, så driver Microsoft med programvare. Firkantene har fire forskjellige farger: rød, grønn, blå og gul. De representerer den diversifiserte porteføljen av Microsofts produkter.

Shell

shellLogoen består av et stilisert havskjell. Ved å lage en logo av selve navnet er det lett gjenkjennelig. I tillegg er fargene, gul og rød, med på å gjøre logoen synlig.

Paypal

360b / Shutterstock.comLogoen til Paypal er laget slik at det skal passe til alle type skjermer, både store og små. Det er et dobbelt monogram for å unngå forveksling med P-symbolet for parkering) med dynamisk vinkel i grafikken.